Close

Werkdruk en werk drug

Werkdruk en werk drug, wat heeft dat met elkaar te maken?

In 2016 viel ik om. Ik bracht een nacht door op de eerste hulp van een ziekenhuis in Dublin met hartklachten.

Koffie

Een van de eerste dingen die ik toen gedaan heb is stoppen met cafeïne. Geen cola meer, geen zwarte thee meer, maar vooral ook geen koffie meer. De cafeïne vrije versie is wel soort van ok, als je een niet al te hoge koffie standaard hebt. Ze hebben zelfs in cafés en restaurants décappuccino’s.

Echte koffie

Gisteren was ik bij een collega met een geweldig espresso apparaat. Het was vroeg, dus ik nam graag zijn home made cappuccino aan. Man, man, man wat een lekkere koffie! En dus, nam ik er – geheel tegen mijn gewoonte in – nóg een.

Het pure spul, dus zonder de suiker

Op de weg terug voelde ik me (letterlijk) ‘on top of the world’. Een high van de cafeïne, de keurig nette zakenverslaving.
Want daar kwam ik achter. Ik heb al die tijd die high zó gemist.

Hoezo dan?

Blijkbaar liep ik op die high. Zeker als ik in het buitenland was: tijdzones bevechten; heel vroeg op, want de training voorbereiden; laat naar bed, want even nabeppen; onder hoogspanning, want lukt het allemaal (natuurlijk lukt het)… Zo deed ik dat dus. Met koffie.
Het duurde tot 4 uur die nacht voor ik in slaap viel. Wat was ik al die koffie ontwend!
Die eerste hulp…. Dan vraag je je toch af, hè?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *